Ontdek alles over het krachtige 3CX VoIP telefoonsysteem met uitgebreide functies voor Unified Communications, VoIP-telefonie en videoconferenties. Lees hoe dit schaalbare en gebruiksvriendelijke systeem MKB, callcenters en enterprises helpt.

3cx app

Het 3CX VoIP telefoonsysteem is een van de toonaangevende PBX-fabrikanten van dit moment. Met een compleet scala aan telefoniesoftware en talloze functies voor Unified Communications, VoIP-telefonie en videovergaderingen, heeft 3CX zich bewezen als een betrouwbare keuze voor diverse bedrijfsomgevingen. Of het nu gaat om het MKB, callcenters, flexwerkers of grote enterprises, 3CX biedt een schaalbare en gebruiksvriendelijke oplossing voor efficiënte communicatie. In dit artikel duiken we dieper in de kenmerken, voordelen en de mogelijkheden van het 3CX VoIP telefoonsysteem.


Het 3CX VoIP Telefoonsysteem:

3CX onderscheidt zich als een softwarematige IP-telefooncentrale die gebruikers de keuze biedt tussen lokale installatie en cloud-hosting. Voor lokale installatie kunnen bedrijven ervoor kiezen om de software op een bestaande server of een mini-pc te laten draaien. Als cloud-hosting de voorkeur heeft, is 3CX beschikbaar bij verschillende gewenste cloudproviders, waaronder Amazon, Google of Azure. De eenvoudige installatieprocedure stelt gebruikers in staat om het telefoonsysteem binnen 10 minuten operationeel te hebben. Het aansluiten van IP-telefoons, gateways of softphones op het netwerk activeert automatisch het configuratieproces.

Belangrijk is dat, ongeacht de installatieoptie, bedrijven de volledige controle behouden over hun telefooncentrale. De overzichtelijke beheerconsole stelt beheerders in staat om alle aangesloten IP-telefoons te beheren en firmware- en software-updates eenvoudig uit te voeren. Door alles in eigen beheer te houden, kunnen bedrijven aanzienlijk besparen op telecommunicatiekosten, terwijl ze tegelijkertijd profiteren van de flexibiliteit van het systeem.


Krachtige Functies van 3cx Unified Communications:

Een van de onderscheidende kenmerken van 3CX is de integratie van Unified Communications functies. Gebruikers krijgen automatisch toegang tot geavanceerde functies via de geïntegreerde 3CX softphone en smartphone clients. Met deze functies kunnen gebruikers de aanwezigheid van collega’s bekijken, fax- en voicemailberichten automatisch naar hun mailbox laten doorsturen en gebruikmaken van instant messaging. Het beste van alles is dat er geen extra licenties nodig zijn voor deze functies, waardoor de productiviteit en samenwerking tussen medewerkers worden verbeterd zonder extra kosten.


Mobiele Flexibiliteit met de 3CX App:

De gratis 3CX app voor iOS en Android biedt nog meer flexibiliteit aan gebruikers. Het breidt de functionaliteit van 3CX uit naar smartphones, zodat gebruikers via de 3CX-centrale kunnen bellen met hun mobiele telefoon en oproepen direct kunnen doorschakelen. Deze functionaliteit houdt medewerkers bereikbaar zonder dat ze hun mobiele nummers met collega’s hoeven te delen. Bovendien toont de statusaanduiding (beschikbaar, afwezig, niet op kantoor) de bereikbaarheid van een collega, wat essentieel is voor efficiënte communicatie.


Efficiënte Videoconferenties:

In de moderne zakenwereld zijn videoconferenties een essentieel hulpmiddel geworden voor efficiënte communicatie op afstand. 3CX stelt bedrijven in staat om videovergaderingen te organiseren, wat tijd en reiskosten bespaart, terwijl het toch de mogelijkheid biedt voor face-to-face gesprekken. Door het gebruik van de Google WebRTC-technologie kunnen gebruikers eenvoudig inloggen via hun webbrowser en direct deelnemen aan een videovergadering zonder extra software te installeren. Deze functie is beschikbaar in de Dedicated Pro en Enterprise versies van 3CX en ondersteunt respectievelijk maximaal 100 en 250 deelnemers.


Geavanceerde Callcenterfuncties:

Voor callcenters en klantenservice-omgevingen biedt 3CX geavanceerde callcenterfuncties om de efficiëntie te verbeteren en de klantenservice te optimaliseren. Met mogelijkheden zoals het inrichten van een IVR/keuzemenu en uitgebreide wachtrijopties kunnen bedrijven hun telefonische dienstverlening beter stroomlijnen. De aanvullende contactrapportage biedt waardevolle inzichten in wachtrijen, wachttijden, afgebroken gesprekken en terugbelstatistieken. Bovendien stelt het systeem beheerders in staat om gesprekken te monitoren, medewerkers te trainen of indien nodig gesprekken over te nemen, waardoor de klantenservice verder wordt geoptimaliseerd.


Dedicated Pro en Enterprise: Welke is geschikt voor jou?

Het 3CX VoIP telefoonsysteem wordt aangeboden in twee varianten voor zelfhosting: Dedicated Pro en Dedicated Enterprise. De Dedicated Pro biedt uitgebreide opties, zoals Microsoft 365 integratie, gespreksopnames, videoconferenties voor maximaal 100 deelnemers en WhatsApp-integratie. Voor grotere organisaties biedt de Dedicated Enterprise nog meer mogelijkheden, zoals routing op basis van skills en videoconferenties voor maximaal 250 deelnemers.


3CX Partner en Certified Advanced Engineer:

Als 3CX partner en Certified Advanced Engineer zijn wij trots op onze expertise in het 3CX VoIP telefoonsysteem. Onze deskundige adviseurs staan klaar om je te helpen bij het vinden van de ideale 3CX-oplossing voor jouw organisatie. Of je nu behoefte hebt aan advies, ondersteuning of implementatie, wij bieden professionele begeleiding.

Neem contact op via telefoon (0548 62 00 50), of bezoek onze contact pagina voor advies op maat.


Met het 3CX VoIP telefoonsysteem hebben bedrijven een krachtige oplossing in handen voor Unified Communications, VoIP-telefonie en videovergaderingen. De flexibiliteit van lokale installatie of cloud-hosting, gecombineerd met geavanceerde functies, maakt 3CX de ideale keuze voor bedrijven van elk formaat. Of het nu gaat om het MKB, callcenters of grote enterprises, 3CX biedt een schaalbaar en gebruiksvriendelijk platform om efficiënt te communiceren en samen te werken. Kies voor 3CX en ervaar de voordelen van een geavanceerd telefoonsysteem dat klaar is om aan de eisen van de moderne zakelijke wereld te voldoen.