Vanzelfsprekend: Toonaangevende ICT-dienstverlening in de Zorg

Vanzelfsprekend: Toonaange-vende ICT-dienstverlening in de Zorg.

In de snel evoluerende wereld van de gezondheidszorg is het van cruciaal belang om gelijke tred te houden met de laatste ontwikkelingen op het gebied van informatietechnologie. Vanzelfsprekend is een vooraanstaande speler die gespecialiseerd is in het beheer van zorgsystemen voor huisartsen, apothekers, medisch specialisten en ziekenhuizen. Met een schat aan ervaring en diepgaande kennis van de specifieke behoeften van de zorgsector, heeft Vanzelfsprekend zich gevestigd als een betrouwbare partner die de zorgverlening ondersteunt door middel van geavanceerde IT-oplossingen.

De Rol van ICT in de Moderne Gezondheidszorg

Moderne zorginstellingen zijn sterk afhankelijk van informatietechnologie om efficiënt te kunnen opereren en hoogwaardige zorg te bieden aan patiënten. ICT-systemen helpen bij het beheren van patiëntendossiers, het stroomlijnen van afspraken, het coördineren van behandelingen en het optimaliseren van de communicatie tussen zorgverleners. Vanzelfsprekend begrijpt het belang van deze systemen en biedt op maat gemaakte oplossingen om de zorgsector te ondersteunen bij het bereiken van hun doelen.

Korte lijntjes

Klantgerichte IT-Ondersteuning

Wat Vanzelfsprekend onderscheidt van andere IT-dienstverleners is de nauwe samenwerking met hun klanten in de zorgsector. De klanten van Vanzelfsprekend weten als geen ander wat er speelt in hun vakgebied en welke IT-ondersteuning essentieel is voor de huisartspraktijk, het gezondheidscentrum en de apotheek. Deze diepgaande kennis stelt Vanzelfsprekend in staat om op maat gemaakte oplossingen te bieden die de specifieke behoeften van elke klant aanpakken.

Ondersteuning van Belangrijke Zorgsystemen

Een van de kernactiviteiten van Vanzelfsprekend is het bieden van support voor zorginformatiesystemen zoals Medicom en Pharmacom. Deze systemen worden gebruikt door huisartsen en apothekers en zijn van cruciaal belang voor een naadloze patiëntenzorg. Vanzelfsprekend zorgt ervoor dat deze systemen soepel draaien en biedt technische ondersteuning om eventuele problemen snel op te lossen.

Veilige Communicatie in de Zorg

Een van de meest essentiële aspecten van ICT in de gezondheidszorg is de veilige uitwisseling van gevoelige medische informatie. Vanzelfsprekend speelt een cruciale rol in dit proces door samen te werken met E-Zorg, een toonaangevende dienstverlener die zorgverleners in staat stelt om veilig en betrouwbaar met elkaar te communiceren. Zie ook Veilig Mailen

Technische Ondersteuning en ontzorging

Vanzelfsprekend neemt de verantwoordelijkheid voor het beheer en de koppeling van deze technologieën op zich, zodat zorgverleners zich kunnen concentreren op hun primaire taak: het bieden van hoogwaardige zorg aan patiënten. De technische ondersteuning die Vanzelfsprekend biedt, gaat verder dan alleen het oplossen van problemen. Ze denken proactief mee met zorginstellingen om processen te optimaliseren en de efficiëntie te verhogen.

Integratie van Zorgapplicaties en Telefonie:

Een van de innovatieve oplossingen die Vanzelfsprekend biedt, is de integratie van zorgapplicaties en telefonie. Dit stelt zorgverleners in staat om hun telefonieoplossing te koppelen aan hun zorgsystemen, waardoor ze de klant nog beter van dienst kunnen zijn. Dit soort integratie kan de communicatie versnellen, waardoor patiënten sneller geholpen kunnen worden en zorgverleners effectiever kunnen samenwerken.

Xelion: Een Voorbeeld van Geavanceerde Telefonieoplossingen

Vanzelfsprekend werkt samen met verschillende partners om geavanceerde telefonieoplossingen aan te bieden, waaronder Xelion. Xelion is een communicatieplatform dat speciaal is ontworpen voor de gezondheidszorg. Het biedt geavanceerde functies zoals videoconferenties, integratie met E-Zorg, en de mogelijkheid om oproepen naadloos te routeren naar de juiste zorgverlener. Hierdoor kunnen zorginstellingen de communicatie stroomlijnen en de kwaliteit van de zorg verbeteren.

Zie bijvoorbeeld ook onze pagina Bellen met Medicom


Verbindingen:
E-Zorg beheert het grootste zorgnetwerk van Nederland, met meer dan 20.000 zorgverleners die dagelijks gebruikmaken van hun diensten. Via E-Zorg kunnen zorgverleners veilig inloggen met behulp van tokens en toegang krijgen tot gegevens via VPN of remote desktop. Dit zorgt voor een naadloze uitwisseling van informatie tussen verschillende zorginstellingen en verbetert de coördinatie van de zorg.

Vanzelfsprekend speelt een cruciale rol in de ondersteuning van de gezondheidszorgsector door geavanceerde ICT-oplossingen aan te bieden. Van het beheren van zorgsystemen en technische ondersteuning tot het mogelijk maken van veilige communicatie en integratie van zorgapplicaties, Vanzelfsprekend levert maatwerkoplossingen die de efficiëntie en effectiviteit van zorgverlening verbeteren. Als partner van keuze voor tal van zorginstellingen in Nederland, blijft Vanzelfsprekend zich inzetten voor het verbeteren van de zorg door middel van technologie.