Medicom Koppeling: Efficiente Telefonie-Integratie voor Huisartspraktijken

medicom koppeling

Wat is de Medicom Koppeling?

De Medicom Koppeling is de oplossing voor huisartspraktijken om het telefoonverkeer efficiënt en snel te laten verlopen. Dankzij een directe integratie tussen uw telefooncentrale en het Medicom-systeem, ziet u automatisch de gegevens van de inkomende beller op uw scherm. Dit stelt u in staat om direct naar de agenda of het dossier van de patiënt te gaan. Bovendien kunt u vanuit het patiëntendossier direct uitgaand bellen.

Voordelen van de Medicom Koppeling

Tijdwinst

Patiëntgegevens verschijnen direct op uw scherm, waardoor tijdrovende navragen van informatie overbodig worden.

Minder Fouten

Automatische herkenning van patiëntgegevens vermindert de foutmarge aanzienlijk.


Lagere Werkdruk

De efficiënte afhandeling van telefoongesprekken verlaagt de werkdruk van het praktijkpersoneel.


Patiënttevredenheid

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.

medicom_telefonie_koppeling

Waarom kiezen voor de Medicom Koppeling?

De maandagochtend kan in een huisartspraktijk vaak stressvol zijn door het constant rinkelen van de telefoon en oplopende wachttijden. Ook buiten deze piekmomenten is telefonie een aandachtspunt. Miscommunicatie, zoals het verkeerd verstaan van de naam van de patiënt, leidt tot hogere foutmarges en onpersoonlijke zorg.

Met de Medicom Koppeling wordt deze problematiek aangepakt. De integratie zorgt ervoor dat tijdens inkomende gesprekken de assistente direct de patiëntgegevens op het scherm ziet. Dit reduceert de identificatieprocedure tot slechts een bevestigingsvraag. Hierdoor wordt per jaar meer dan 200 uur bespaard in een praktijk met één huisarts. Deze tijd kan nuttiger worden ingezet voor bijvoorbeeld kleine ingrepen of nauwkeurige triage.

Hoe werkt de Medicom Koppeling?

Bij iedere inkomende oproep herkent het systeem automatisch de beller en toont de relevante patiëntgegevens. U kunt met één klik naar het dossier of de agenda van de patiënt gaan. Ook uitgaande gesprekken kunnen eenvoudig vanuit het patiëntendossier worden gestart, zonder dat u nummers hoeft over te typen.

Veilig en Efficiënt

Veiligheid en efficiëntie staan centraal bij de Medicom Koppeling. De integratie is ontworpen om de dagelijkse praktijkvoering te optimaliseren en de zorgkwaliteit te verbeteren. Door automatisering en nummerherkenning kunnen praktijken hun telefoonverkeer beter beheren en de patiëntbeleving verbeteren.

De Medicom Koppeling biedt een geavanceerde en gebruiksvriendelijke oplossing voor het beheer van telefoonverkeer in huisartspraktijken. Door de integratie van telefonie met het Medicom-systeem worden tijdrovende handelingen gereduceerd, de foutmarges verlaagd en de werkdruk verminderd. Dit leidt tot een efficiëntere praktijkvoering en een hogere patiënttevredenheid.